Pressmaterial

Anne-Marie Schjetlein älskar mötet med sina läsare, med bibliotekarier och bokhandlare, och hon gör gärna författarbesök signeringar. Om ni är intresserade av ett recensionsexemplar eller av att intervjua Anne-Marie Schjetlein är ni välkomna att kontakta förlaget.

Högupplösta pressbilder

Klicka på bilderna för att visa dem större och för att spara ner.

Anne-Marie Schjetlein

 

Anne-Marie Schjetlein debuterade 2014 med Döden kvittar det lika. Döden den bitterbleka är uppföljaren, utgiven 2016. Den tredje boken i serien om kirurgen Andreas Nylund publicerades hösten 2017.

Hon är född i Sverige och har bott på flera platser runt om i landet. Från Eksjö i Småland till städer i Norrbotten som Luleå, Pajala och Kiruna, via Storfors i Värmland till västkusten, Mölndal, Göteborg, Särö och Halmstad. I dag bor hon i Stockholm.

I hela sitt vuxna liv har Anne-Marie Schjetlein arbetat inom vården. Hon är utbildad sjuksköterska med vidareutbildning i operationssjukvård. Vid sidan om författandet arbetar hon med kompetensutveckling och utbildar i akut omhändertagande. Därför är det ingen tillfällighet att intrigen i hennes romaner utspelar sig i sjukhusmiljö.